UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Saveti


VODITE RAČUNA O VREMENU...

Pauza između ručka i večere je minimum 4 sata. Poslednji obrok bi trebalo da bude do 20h eventualno do 21h (s tim da od obroka do spavanja prođe bar 3 sata). Posle toga možete piti vodu i blage biljne čajeve.

VODITE RAČUNA O KOLIČINI...

Ne preporučuje se više od 100 g semenki i koštunjavog voća dnevno. Izvegavajte slano i jače pečeno. Što se suvog voća tiče možete pojesti 8-10 komada dnevno.

VODITE RAČUNA O VREMENU...

Pauza između obroka ne sme biti manja od 2 sata. Poslednji obrok bi trebalo da bude do 20h eventualno do 21h (s tim da od obroka do spavanja prođe bar 3 sata). Posle toga možete piti vodu i blage biljne čajeve

VODITE RAČUNA O KOLIČINI...

Ne preporučuje se više od 100 g semenki i koštunjavog voća dnevno. Izvegavajte slano i jače pečeno. Što se suvog voća tiče možete pojesti 8-10 komada dnevno.

NE BACAJTE HRANU...

Količinu namirnica koje koristite za pripremu obroka prilagodite broju članova vaše porodice.

ALKOHOLNA I GAZIRANA PIĆA...

Prilikom sprovodjenja dijete konzumiranje alkoholnih i gaziranih pića se strogo zabranjuje jer ona remete proces mršavljenja.

KAFA I ČAJEVI...

Tokom dijete kafe i čajevi se mogu piti u doziranim količinama, ali bez šećera. Sokove, izuzev ceđenih voćnih sokova, treba izbegavati.