Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak

Testenina sa karfiolom
Sastojci - za 4 osobe
- 1 glavica karfiola
- 500 g testenine
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 3 paradajza
- maslinovo ulje
- mleveni biber
- prezle
- so
Priprema
- Karfiol odvojiti na cvetiće, paradajz iseći na komade i usitniti crni i beli luk.
- Povrće svatiti u podmazan pleh za pečenje, politi maslinovim uljem i posuti prezlama u većoj količini.
- Posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220°C.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
- Na kraju pečeno povrće pomešeti sa kuvanom i oceđenom testeninom.
Večera

Kolač sa višnjama
Sastojci
- 3 jaja
- 6 kafenih šoljica šećera
- 7 kafenih šoljica brašna
- 3 kafene šoljice ulja
- 3 kafene šoljice mleka
- 1 kesica praška za peciva
- 300 g višanja (bez koštica)
- sećer u prahu
Priprema
- Umutiti 3 jaja, dodati šećer, brašno, ulje, mleko i prašak za pecivo.
- U smesu dodati višnje i sve dobro promešati. Pouljiti pleh za pečenje.
- Umućenu masu peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na temperaturi od 200°C..
- Na kraju kolač posuti šećerom u prahu.
Napomena
Za večeru pojedite dva parčeta kolača i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.