Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Testenina sa paprikom

Sastojci
- 200 g testenine
- 2 čena belog luka
- 2 crvene paprike
- 4 kašike paradajz sosa
- peršunov list
- peršunov list
- bosiljak
- ulje
- so
Priprema
- Papriku ispeći, oljuštiti i iseći trake. Na malo ulja propržiti naseckan beli luk, dodati papriku i paradajz sos.
- Dinstati na tihoj vatri uz stalno mešanje. Pred kraj posoliti po ukusu.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
- Testeninu preliti pripremljenim sosom od paprike i na kraju posuti bosiljkom i naseckanim peršunom.
Večera
Jabuke u lisnatom testu

Sastojci
- 6 manjih nakiselih jabuka
- 250 g lisnatog testa
- 50 g oraha
- 50 g suvog grožđa
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 jaje
- šećer u prahu
- med
Priprema
- Razvaljati lisnato testo i izrezati ga na 6 kvadrata veličine (10cm x 10cm).
- Oljuštiti jabuke, izvaditi im jezgro i prokuvati ih u vodi zakiseljenoj limunovim sokom.
- Izmešati naseckane orahe, cimet i suvo grožđe.
- U to dodati odgovarajuću količinu meda kako bi se dobila relativno gusta smesa za punjene jabuka.
- Napuniti jabuke pripremljenom smesom.
- Na svaki kvadrat lisnatog testa staviti po jednu punjenu jabuku i spojiti rubove sa svih strana.
- Lisnato testo premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta, na temperaturi od 200°C.
- Na kraju pečene jabuke u listnatom testu posuti šećerom u prahu.
Napomena
Za večeru pojedite jednu jabuku u lisnatom testu i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.
Ukoliko niste ljubitelj slatkiša možete jesti hranu koju ste pripremili za ručak (neka porcija bude upola manja) i neizostavno 1 štanglu crne čokolade.
Ako pripremate poslasticu koja je dugotrajnija, prekrijte je aluminijumskom folijom kako se ne bi sušila, i sačuvajte je za vaš sledeći ugljeno-hidratni dan.
Ukoliko vam pripremanje slatkiša oduzima puno vremena ili vam poslastice preostaju, možete u poslastičarnici kupiti vaš omiljeni kolač.