UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Špagete sa paradajzom

  • 20 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 200 g špageta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 veća paradajza (200 g paradajz pelata)
  • maslinovo ulje
  • 1 list lovora
  • peršunov list (ili bosiljak)
  • mleveni biber
  • so

Priprema

  1. Na malo ulja propržiti usitnjen crni i beli luk. Zatim umešati paradajz isečen na kockice ili paradajz pelat.
  2. Potom dodati lovorov list, biber i so. Nastaviti sa kuvanjem još par minuta.
  3. Zatim skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
  4. Nakon toga izvaditi lovorov list i pripremljeno povrće pomešati sa kuvanim špagetama.
  5. Na kraju špagete ukasiti naseckanim peršunom ili bosiljkom.

Večera

Sladoled

  • 2 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 kugle sladoleda

Napomena

Za večeru pojedite 3 kugle Vašeg omiljenog sladoleda i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.

Ukoliko niste ljubitelj slatkiša možete jesti hranu koju ste pripremili za ručak (neka porcija bude upola manja) i neizostavno 1 štanglu crne čokolade.

Ako pripremate poslasticu koja je dugotrajnija, prekrijte je aluminijumskom folijom kako se ne bi sušila, i sačuvajte je za vaš sledeći ugljeno-hidratni dan.

Ukoliko vam pripremanje slatkiša oduzima puno vremena ili vam poslastice preostaju, možete u poslastičarnici kupiti vaš omiljeni kolač.