UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Proteinski dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Sataraš sa govedinom

  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g govedine
  • 7-8 paprika
  • 3-4 paradajza
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • slatka aleva paprika
  • peršunov list
  • biozačin
  • ulje

Priprema

  1. Usitniti crni i beli luk. Papriku, paradajz i šargarepu iseći na sitnije komade.
  2. Na malo ulja prodinstati crni luk, potom dodati beli luk. Zatim umešati papriku, šargarepu i na kraju paradajz.
  3. Povrće začiniti biozačinom i alevom paprikom. Kada povrće omekša posuti ga naseckanim peršunom.
  4. Goveđe meso iseći na sitnije komade i posebno pržiti na malo ulja.
  5. Kada govedina omekša sjediniti je sa povrćem i dinstati još par minuta.

Napomena

Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba, salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja i 3 dl bistre supe bez rezanaca (npr. supu pripremljenu od kocke za pileću supu).

Večera

Sataraš sa govedinom

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.