UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Palenta sa tikvicama

Sastojci za 2 osobe

  • 250 g palente
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • maslinovo ulje
  • peršunov list
  • biozačin

Priprema

  1. Na malo ulja propržiti naseckani crni luk.
  2. Zatim dodati sitno naseckanu ili narendanu šargarepu i tikvicu. Po želji dodati malo biozačina.
  3. Kada povrće omekša pomešati ga sa prethodno skuvnom i začinjenom palentom.
  4. U zagrejanoj rerni na kratko zapeći palentu sa povrćem.
  5. Na kraju posuti naseckanim peršunom.

Večera

Kolač sa kremom

Sastojci

  • Sastojci za koru
  • 3 čase jogurta
  • 2 čase šećera
  • čaša ulja
  • čaša kokosovog brašna
  • 2 čaše brašna
  • 2 kašike kakaa
  • kašika sode bikarbone
  • Sastojci za fil
  • 500 ml slatke pavlake
  • 2-3 kašike euro krema

Priprema

  1. Sve sastojke za koru umutiti i fino sjediniti.
  2. Pleh za pečenje srednje veličine obložiti papirom za pečenje ili pouljiti i posuti brašnom.
  3. U zagrejanoj rerni peći koru oko 25 minuta na temperaturi od 180°C.
  4. Slatku pavlaku izmiksovati a potom dodati krem.
  5. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom i dekorisati kolač po želji.

Napomena

Za večeru pojedite jedno parče kolača i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.