UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Testenina sa karfiolom

Sastojci - za 4 osobe

  • 1 glavica karfiola
  • 500 g testenine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 3 paradajza
  • maslinovo ulje
  • mleveni biber
  • prezle
  • so

Priprema

  1. Karfiol odvojiti na cvetiće, paradajz iseći na komade i usitniti crni i beli luk.
  2. Povrće svatiti u podmazan pleh za pečenje, politi maslinovim uljem i posuti prezlama u većoj količini.
  3. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220°C.
  4. Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
  5. Na kraju pečeno povrće pomešeti sa kuvanom i oceđenom testeninom.

Večera

Kolač sa višnjama

Sastojci

  • 3 jaja
  • 6 kafenih šoljica šećera
  • 7 kafenih šoljica brašna
  • 3 kafene šoljice ulja
  • 3 kafene šoljice mleka
  • 1 kesica praška za peciva
  • 300 g višanja (bez koštica)
  • sećer u prahu

Priprema

  1. Umutiti 3 jaja, dodati šećer, brašno, ulje, mleko i prašak za pecivo.
  2. U smesu dodati višnje i sve dobro promešati. Pouljiti pleh za pečenje.
  3. Umućenu masu peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na temperaturi od 200°C..
  4. Na kraju kolač posuti šećerom u prahu.

Napomena

Za večeru pojedite dva parčeta kolača i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.