UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Testenina sa spanaćem

Sastojci za 2 osobe

  • 300 g testenine
  • 200 g spanaća
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • maslinovo ulje
  • biozačin
  • biber
  • so

Priprema

  1. Skuvati spanać, nakon toga ocediti ga i iseći na sitnije komade.
  2. Na maslinovom ulju prodinstati crveni (crni), beli luk i paradajz isečen na komade.
  3. Kada povrće omekša dodati spanać. Potom posoliti, pobiberiti i dodati biozačin.
  4. Ostaviti kratko na vatri kako bi se svi sastojci sjedinili.
  5. Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
  6. Na kraju kuvanu i oceđenu testeninu preliti pripremljenom smesom.

Večera

Tufahije

Sastojci

  • jabuke
  • šećer
  • limun
  • orasi
  • šlag pena
  • vanilin šećer
  • voda (2 x više od šećera)

Priprema

  1. Jabuke oguliti, izdubiti sredinu i premazati ih sokom od limuna.
  2. Pomešati šećer i vodu i skuvati sirup. U sirup dodati vanilin šećer.
  3. Jabuke kuvati u sirupu, izvaditi i ohladiti.
  4. Mlevene orahe pomešati sa malo ohlađenim sirupom koji je preostao od kuvanja jabuka i napuniti sredinu jabuka.
  5. Na kraju ukrasiti jabuke sa šlag penom.

Napomena

Za večeru pojedite jednu tufahiju i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.