Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak
Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Testenina sa spanaćem
Sastojci za 2 osobe
- 300 g testenine
- 200 g spanaća
- 1 glavica crvenog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 paradajza
- maslinovo ulje
- biozačin
- biber
- so
Priprema
- Skuvati spanać, nakon toga ocediti ga i iseći na sitnije komade.
- Na maslinovom ulju prodinstati crveni (crni), beli luk i paradajz isečen na komade.
- Kada povrće omekša dodati spanać. Potom posoliti, pobiberiti i dodati biozačin.
- Ostaviti kratko na vatri kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
- Na kraju kuvanu i oceđenu testeninu preliti pripremljenom smesom.
Večera
Tufahije
Sastojci
- jabuke
- šećer
- limun
- orasi
- šlag pena
- vanilin šećer
- voda (2 x više od šećera)
Priprema
- Jabuke oguliti, izdubiti sredinu i premazati ih sokom od limuna.
- Pomešati šećer i vodu i skuvati sirup. U sirup dodati vanilin šećer.
- Jabuke kuvati u sirupu, izvaditi i ohladiti.
- Mlevene orahe pomešati sa malo ohlađenim sirupom koji je preostao od kuvanja jabuka i napuniti sredinu jabuka.
- Na kraju ukrasiti jabuke sa šlag penom.
Napomena
Za večeru pojedite jednu tufahiju i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.