Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Testenina sa kupusom

Sastojci
- 500 g testenine
- 1,5 kg kupusa
- 1 kašika soli
- biozačin
- ulje
- mleveni biber
Priprema
- Kupus narezati na sitnije komade i dodati kašiku soli.
- Izmešati i ostaviti da odstoji 30-60 minuta. Nakon toga ocediti višak vode.
- Na ulju pržiti kupus uz stalno mešanje. Po potrebi dodati malo vode.
- Dinstati dok kupus ne omekša (oko 20-30 minuta).
- Kada dobije smeđu boju dodati malo više bibera i biozačin po ukusu.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
- Pipremljeno povrće pomešati sa skuvanom testeninom.
Večera
Oblanda sa kokosom

Sastojci
- 20 kašika šećera
- 24 kašike mleka
- 6 kašika brašna
- 200 g kokosa
- 250 g margarina
- pakovanje oblandi
Priprema
- U odgovarajuću šerpu sipati mleko i šećer i kuvati dok se šećer ne otopi. Potom dodati margarin i brašno.
- Sve vreme mešati dok se sastojci tj. margarin ne otopi, i dok se smesa ne zgusne.
- Potom šerpu skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve dobro izmešati i ohlađenim filom filovati oblande.
Napomena
Za večeru pojedite 2-3 parčeta oblande i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.
Ukoliko niste ljubitelj slatkiša možete jesti hranu koju ste pripremili za ručak (neka porcija bude upola manja) i neizostavno 1 štanglu crne čokolade.
Ako pripremate poslasticu koja je dugotrajnija, prekrijte je aluminijumskom folijom kako se ne bi sušila, i sačuvajte je za vaš sledeći ugljeno-hidratni dan.
Ukoliko vam pripremanje slatkiša oduzima puno vremena ili vam poslastice preostaju, možete u poslastičarnici kupiti vaš omiljeni kolač.