Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
UN pizza

Sastojci
- 1 gotova kora za picu
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1 manja sveža tikvica
- 1 manja crvena paprika
- 1 kašika biozačina
- 5-6 maslina
- origano
Priprema
- Oljuštiti i iseći tikvicu na tanke kolutove, posoliti i ostaviti sa strane 10 minuta da pusti višak tečnosti.
- Za to vreme paradajz pelat kuvati dok ne ispari višak vode, a potom začiniti biozačinom.
- Papriku iseći na sitnije komade i ocediti višak vode iz tikvica.
- Na testo ravnomerno rasporediti porvće i paradajz pelat. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200°C.
- Pečenu picu posuti origanom i po želji dodati masline.
Napomena
Za ručak pojedite jedno parče pice.
Večera
Slatka salama

Sastojci
- 2 lista oblande
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g seckanih suvih šljiva
- 200 g suvog grožđa
- 200 g čokolade
- 4 kašike kakaa
- 150 ml vode
Priprema
- Listove oblande zamotajte u vlažne krpe, da omekšaju, dok pripremate fil.
- Šećer, kakao, vodu i čokladu staviti na šporet i mešati dok se čokolada ne istopi i svi sastojci ne sjedine.
- U veću posudu dodati ostale navedene namirnice, preliti sa predhodno pripremljenom smesom i izmešati.
- Podeliti fil na dva jednaka dela i filovati svaku koru sa polovinom fila.
- Napraviti rolate i ostaviti da se osuše na sobnoj tempreaturi.
- Kada se osuše sa svih strana, rolate zamotati u foliju i staviti u frižider da se fil ohladi i stegne.
Napomena
Za večeru pojedite dva parčeta slatke salame i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.