UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Voćni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Voćna musaka

  • 30 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 6 jabuka
  • 50 g mlevenih badema (oraha)
  • 50 g suvih brusnica
  • 50 g suvog grožđa
  • 1/2 limuna
  • cimet
  • muskatni oraščić

Priprema

  1. Jabuke oljuštiti, izdubiti im jezgro i naseći ih na kolutove ili listiće debljine 3 mm.
  2. U vatrostalnu posudu rasporediti deo jabuka.
  3. Posuti ih mlevenim bademom (orahom), suvim grožđem, brusnicama, cimetom i muskatnim oraščićem.
  4. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve namirnice. Završiti redom jabuka.
  5. Musaku poprskati limunovim sokom.
  6. Peći u zagrejanoj rerni (u poklopljenoj posudi) 20 minuta na temperaturi od 220°C.

Napomena

Za užinu možete piti ceđene voćne sokove ili kompote bez šećera.

Večera

Voćna musaka

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak. Preporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.