Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Španska pizza

Sastojci
- 1 komad gotovog testa za picu
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 plavi patlidžan
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 500 g paradajza
- paradajz sos
- peršunov list
- slatka aleva paprika
- mleveni biber
- ulje
- so
Priprema
- Papriku, paradajz, crni i beli luk usitniti. Patlidžan i tikvicu oljuštiti i iseći na manje komade.
- Testo staviti u pouljen pleh za pečenje i premazati paradajz sosom.
- Na ulju propržiti crni luk, dodati patlidžan, tikvicu, papriku i beli luk. Pržiti oko 5 minuta uz stalno mešanje.
- Zatim dodati paradajz, usitnjen peršun, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku.
- Dinstano povrće rastporediti na testo i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Napomena
Za ručak pojedite jedno parče pice.
Večera
Sladoled

Sastojci
- 3 kugle sladoleda
Napomena
Za večeru pojedite tri kugle Vašeg omiljenog sladoleda i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.