Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak
Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Tortilje sa povrćem
Sastojci
- 250 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- 85 g margarina (putera)
- 200-230 ml vrele vode
- brašno za posipanje
- Sastojci za fil:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 1 paradajz
- 1 kašičica maslinovog ulja
- mleveni biber, so
Priprema
- Pomešati obe vrste brašna, margarin i vrelu vodu. Možete koristiti mikser sa adekvatnim nastavcima za mešanje hleba.
- Kada testo postane glatko, pobrašnjaviti radnu ploču i mesiti testo još par minuta.
- Testo podeliti na 12 delova iste veličine. Oklagijom istanjiti testo tako da se dobije kružni oblik.
- Na teflonskom tiganju (bez dodavanja ulja) ispeći tortilje sa obe strane.
- Pečene tortilje prekriti folijom kako ne bi bile previše hrskave i kako ne bi pucale prilikom uvijanja.
- Na maslinovom ulju propržiti usitnjen luk, dodati izrendanu šargarepu i malo vode.
- Zatim dodati sitno naseckanu papriku i paradajz. Kada povrće omekša posoliti i pobiberiti.
- Tortilje filovati pripremljenim filom.
Napomena
Za ručak pojedite dve tortilje.
Večera
Puding
Sastojci
- 1 kesica praška za puding
- šećer
- mleko
Priprema
- Pripremiti puding prema upustvu sa kesice.
Napomena
Za večeru pojedite jednu porciju pudinga i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.