Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Proteinski dan
Doručak

Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Punjena cvekla
Sastojci za 4 osobe
- 4 cvekle srednje veličine
- 400 g mlevenog goveđeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kocka za goveđu supu
- aleva paprika
- mleveni biber
- peršunov list
- majčina dušica
- ruzmarin
- biozačin
- ulje, so
Priprema
- Obariti, oljuštiti i izdubiti cveklu. Izdubljeni deo sitno naseckati.
- Na ulju propržiti sitno naseckan crni luk i beli luk.
- Dodati mleveno meso, izdubljeni deo cvekle i nastaviti sa dinstanjem.
- Kada meso omekša dodati biozačin, alevu papriku, biber, majčinu dušicu i ruzmarin.
- Na kraju dodati naseckan peršunov list.
- Cvekle poređati u posudu za pečenje i svaku izdubljenu cveklu posuti sa malo soli.
- Pripremljenim filom puniti cvekle. Naliti sa 1/2 litra supe dobijene od goveđe kocke za supu.
- Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na temperaturi od 180°C.
Napomena
Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba, salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja i 3 dl bistre supe bez rezanaca (npr. supu pripremljenu od kocke za goveđu supu).
Večera

Punjena cvekla
Sastojci i priprema
Isti kao za ručak
Napomena
Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.