UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Prolećna pica

  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 komad gotovog testa za picu
  • 100 g svežih ili mariniranih šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 1/2 praziluka
  • 1 kašičica origana
  • paradajz sos
  • masline
  • origano
  • malo ulja

Priprema

  1. Šampinjone iseći na listiće, praziluk očistiti i iseći na kolutove, a pariku očistiti i iseći na željeni oblik.
  2. Testo staviti u pouljen pleh za pečenje, premazati paradajz sosom i posuti origanom.
  3. Zatim rasporediti povrće, šampinjone i naseckane masline.
  4. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180 °C, dok testo ne porumeni.

Napomena

Za ručak pojedite jedno parče pice.

Večera

Puding

  • 10 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 kesica pudinga
  • šećer
  • mleko

Priprema

  1. Pripremiti puding prema upustvu sa kesice.

Napomena

Za večeru pojedite jednu porciju pudinga i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.