UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Proteinski dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Ražnići od oslića

  • 50 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g fileta oslića
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g korena celera
  • maslinovo ulje
  • mleveni biber
  • biozačin (so)
  • 1/2 kocke za povrtnu supu ( 2 dl povrtne supe)
  • 3 kašike limunovog soka
  • peršunov list

Priprema

  1. Očistiti šargarepu, luk i celer i iseći ih na sinije komade.
  2. Na malo ulja propržiti usitnjeno porvće, posoliti i pobiberiti po ukusu.
  3. Potom naliti sa 2 dl supe koju ste dobili od kocke za povrtnu supu i kuvati na tihoj vatri 10 minuta.
  4. Filet oslića oprati, obrisati papirnim ubrusom, iseći na veće komade i poprskati limunovim sokom.
  5. Zatim ribu nanizati na štapić za ražniće i začiniti solju i biberom.
  6. Ražnić dodati povrću i u poklopljenoj posudi dinstati još 8-10 minuta.

Napomena

Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba i salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja.

Večera

Ražnići od oslića

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.