UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Pita sa šampinjonima

Sastojci - za 4 osobe

  • 400 g šampinjona
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • biozačin (po ukusu)
  • susam (po želji)
  • mleveni biber
  • voda
  • ulje

Priprema

  1. Napraviti testo od brašna i odgovarajuće količine mlake vode. Dodati kašičicu soli.
  2. Testo premazati uljem i ostaviti da odstoji (oko sat vremena), a nakon toga razvići što je moguće tanju koru.
  3. Prodinstati usitnjen crni luk, zatim umeštai beli luk i pečurke isečene na lisiće.
  4. Kada pečurke omekšaju začiniti biozačinom i biberom po ukusu.
  5. Koru posuti preipremljenim filom od šampinjona i uviti u rolat.
  6. Zatim uvijenu koru staviti u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  7. Pitu premazati tankim slojem ulja i po želji posuti susamom.
  8. Kada je pita pečena zaliti je sa pola šoljice vode ili prekrite vlažnom krpom.

Napomena

Umesto testa možete koristiti gotove kore.

Recept poslala: Renata Šuša

Večera

Puding

Sastojci

  • 1 kesica pudinga
  • mleko
  • šećer

Priprema

  1. Pripremiti puding prema upustvu sa kesice.

Napomena

Za večeru pojedite jednu porciju pudinga i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.