UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Testenina sa tikvicama

  • 30 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g integralne testenine
  • 15 crnih maslina
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 2 tikvice
  • maslinovo ulje
  • peršunov list
  • origano
  • so

Priprema

  1. Oljuštiti tikvice i narezati na manje komade. Paradajz, masline, crni i beli luk naseckati na sitnije komade.
  2. Tikvice kratko propržiti u teflonskom tiganju. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, zatim dodati paradajz.
  3. Potom umešati tikvice i masline i dinstati još par minuta. Posoliti, dodati origano i sitno naseckan peršun.
  4. Skuvati testeninu u slanoj vodi. Na kraju pripremljeno povrće pomešati sa oceđenom testeninom.

Večera

Voćna torta sa piškotama

  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g jagoda (malina, kajsija - po želji)
  • 300 g piškota
  • 3 čaše kisele pavlaka
  • 4 krem šlaga od vanile
  • 12 kašika šećera u prahu
  • mleko

Priprema

  1. Umutiti 2 krem šlag sa mlekom tako da se dobije gust krem. Dodati šećer u prahu i pavlaku.
  2. Polovinu piškota kratko potopiti u mleko i poređati ih na odgovarajuću tacnu.
  3. Potom premazati piškote polovinom pripremljene smese od pavlake i šlaga.
  4. Preko smese rasporediti 250 g naseckanog voća. Zatim ostatak piškota natopiti mlekom i poređati.
  5. Odozgo premazati ostatkom umućene pavlake i šlaga i rasporediti preostalo voće.
  6. Na kraju umutiti preostala 2 krem šlaga i ukrasiti tortu.

Napomena

Za večeru pojedite jedno parče torte i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.