Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Proteinski dan
Doručak

Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak

Punjene lignje
Sastojci za 2 osobe
- 500 g očišćenih lignji
- 150-200 g šampinjona
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
- mleveni biber
- peršunov list
- biozačin
- so
Priprema
- Na malo ulja prodinstati usitnjeni crni i beli luk, potom umešati pečurke isečene na listiće.
- Začiniti biozačinom i biberom i dodati naseckan peršunov list.
- Pripremljenim folom puniti lignje koje ste prethodno premazali biozačinom i solju.
- Punjene lignje zatvoriti čačkalicom.
- Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i raporediti punjene lignje.
- Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Napomena
Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba i salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja.
Recept poslala: Renata Šuša
Večera

Punjene lignje
Sastojci i priprema
Isti kao za ručak
Napomena
Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.