Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Pita sa pečurkama

Sastojci
- 250 g tankih kora za pitu
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- mleveni biber
- maslinovo ulje
- peršunov list
- biozačin
- origano
- paradajz sos
Priprema
- Na malo ulja propržiti usitnjen crni i beli luk. Potom dodati šampinjone isečene na listiće.
- Kada pečurke omekšaju dodati biozačin, biber, peršunov list i origano.
- Za jedan šnit koristiti 4 kore.
- Prve 3 kore premazati sa malo paradajz sosa a četvrtu filovati pripremljenim filom od šampinjona.
- Kore uviti u rolnu. Postupak ponavljati dok se sve kore i fil ne potroše.
- Staviti u posudu za pečenje i svaki šnit premazati maslinovim uljem.
- Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200°C.
Večera
Pita sa višnjama

Sastojci
- 250 g tankih kora za pitu
- 300 g višanja (bez koštica)
- 2 kašike griza
- 150 g šećera
- 250 ml vode
- šećer u prahu
- ulje
Priprema
- Višnje pošećeriti i ostaviti da odstoje. Kada se šećer otopi dodati griz.
- Tri kore, prethodno poprskane uljem, slagati jednu na drugu.
- Četvrtu koru bogato posuti višanjma i uviti rolnu.
- Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i višnje.
- Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta na temperarturi od 200°C.
- Kada kore porumene pitu poprskati blago zašećerenom vodom, pokriti aluminijumskom folijom i vratiti u rernu još par minuta.
- Prohladjenu pitu po želji posuti šećerom u prahu.
Napomena
Za večeru pojedite dva-tri parčete pite i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.