UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Pita sa pečurkama

  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • mleveni biber
  • maslinovo ulje
  • biozačin
  • paradajz pire (paradajz sos)
  • peršunov list
  • origano

Priprema

  1. Na malo ulja propržiti sitno naseckan crni i beli luk. Potom dodati šampinjone isičene na listiće.
  2. Dinstati dok pečurke ne omekšaju. Začiniti biozačinom, pobiberiti, dodati peršunov list i origano.
  3. 4 kore koristiti za jedan šnit.
  4. Prve 3 kore premazati paradajz pireom, a četvrtu filovati pripremljenim filom od šampinjona.Kore uviti u rolnu.
  5. Postupak ponavljati dok se sve kore i fil ne potroše.
  6. Kore rasporediti u pleh za pečenje i svaki šnit premazati maslinovim uljem.
  7. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200°C.

Večera

Susam rolat

  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g ratluka
  • 200 g susama

Priprema

  1. Na teflonskom tiganju (bez dodavanja ulja) propržiti susam na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.
  2. Zatim na tihoj vatri otopiti ratluk sa 4 kašike vode.
  3. Sjediniti otopljeni ratluk i pečeni susam. Izliti smesu na pouljenu foliju i pomoću nje oblikovati rolat.
  4. Staviti rolat u frižider da se hladi, a zatim ga iseći na kolutove.

Napomena

Za večeru pojedite par komada susam rolata i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.