Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Testenina sa tikvicama

Sastojci
- 250 g integralne testenine
- 15 crnih maslina
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- 2 tikvice
- maslinovo ulje
- peršunov list
- origano
- so
Priprema
- Oljuštiti tikvice i narezati na manje komade. Paradajz, masline, crni i beli luk naseckati na sitnije komade.
- Tikvice kratko propržiti u teflonskom tiganju. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, zatim dodati paradajz.
- Potom umešati tikvice i masline i dinstati još par minuta. Posoliti, dodati origano i sitno naseckan peršun.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi. Na kraju pripremljeno povrće pomešati sa oceđenom testeninom.
Večera
Voćna torta sa piškotama

Sastojci
- 500 g jagoda (malina, kajsija - po želji)
- 300 g piškota
- 3 čaše kisele pavlaka
- 4 krem šlaga od vanile
- 12 kašika šećera u prahu
- mleko
Priprema
- Umutiti 2 krem šlag sa mlekom tako da se dobije gust krem. Dodati šećer u prahu i pavlaku.
- Polovinu piškota kratko potopiti u mleko i poređati ih na odgovarajuću tacnu.
- Potom premazati piškote polovinom pripremljene smese od pavlake i šlaga.
- Preko smese rasporediti 250 g naseckanog voća. Zatim ostatak piškota natopiti mlekom i poređati.
- Odozgo premazati ostatkom umućene pavlake i šlaga i rasporediti preostalo voće.
- Na kraju umutiti preostala 2 krem šlaga i ukrasiti tortu.
Napomena
Za večeru pojedite jedno parče torte i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.