UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

O un dijeti


Najzdraviji način da izgubite kilograme

Naziv UN dijeta potiče od engleskog undiet, tj. ne-dijeta. Undiet odnosi se na dijetu uz čiju se pomoć mršavi, a da se pritom ne gladuje, tj. trebalo bi da se osećate kao da niste na dijeti.

Dijeta UN se oslanja na princip kombinovanja namirnica. Hrana se deli u 4 osnovne grupe u skladu sa nutritivnim (hranjivim) vrednostima: proteini, skrob, ugljeni hidrati, vitamini. Stoga postoje 4 različita tipa dijete po danima na osnovu kombinacije namirnica svakog pojedinačnog dana. Tokom 90 dana, serija od četiri tipa sa stalno ponavlja.

Ovaj način ishrane vam pomaže ne samo da kontinuirano i zdravo izgubite suvišne kilograme, već i da uživate u boljem zdravlju – boljoj probavi, uz više energije i vitalnosti. Nakon završetka dijete, vaš metabolizam će se poboljšati, omogućavajući vam da zadržite svoju novu težinu.

Obratite pažnju: nazivi dana u UN dijeti, nikako ne sugerišu da ceo dan treba da jedete samo proteine, skrob, ugljene hidrate ili vitamine. Dani su tako nazvani po osnovnoj komponenti namirnice toga dana u glavnom jelu, ali povrće i voće u svim oblicima su nezaobilazan deo.

Jednom mesečno tokom 29-tog, 58-og i 87-og dana držanja dijete preporučuje se samo voda.

Način ishrane je dobro izbalansiran i raznolik stoga će vaše telo dobijati sve hranjive materije koje su mu potrebne u tom tromesečnom periodu. Nijedna vrsta namirnice nije zabranjena, ali neke nisu preporučljive. Možete jesti sve što poželite uključujući i pite, kolače, sladoled, picu i čokoladu.

Treba uzeti u obzir preporuku Svetske zdravstvene organizacije o smanjenju unosa soli, masnoća, šećera i drugih dodataka ishrani.

Redosled dana se ne sme maenjati! Dijetu uvek započnite prioteinskum danom!

Dijeta se ne sme produžavati više od 90 dana; Jedino posle pauze od 3 meseca može se sprovesti novih 90 dana dijete!

Važne napomene

Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam.

Nije preporučljivo korištenje niti jedne dijete bez prethodne konsultacije s lekarom. Dijetu prenosimo s najboljom namerom te nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao i druge posledice koje njena primena može izazvati, pa sprovođenje ove dijete preduzimate na vlastitu odgovornost.

Svi sadržaji namenjeni su samo opštem informisanju i ne mogu se tretirati kao zamena za medicinski ili stručni savet. Svaki tekst kao i informacije u njemu su samo neobavezni saveti. Koristite ih na svoju vlastitu odgovornost i rizik.

UN dijeta , ni autori tekstova ne preuzimaju nikakvu odgovornost za predlog dat u tekstu. Iskazana mišljenja su lična i UN dijeta i autor članka ne preuzimaju odgovornost za ista.

O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz teksta konsultujte stručnu osobu ili lekara.