UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 4

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 4 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 3 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Voćni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Voćna musaka

  • 30 minuta
  • 3 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 5 jabuka
  • 1 kruška
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g brusnica
  • 50 g oraha ili badema
  • 1 narandža
  • malo cimeta

Priprema

  1. Jabuke i krušku oprati, oljuštiti i izrendati. Samleti ili sitno iseckati orahe (bademe).
  2. U vatrostalnu posudu staviti polovinu izrendanog voća.
  3. Odozgo posuti suvim grožđem, brusnicama, orasima (bademima) i cimetom.
  4. Preko toga staviti drugu polovinu izrendanog voca i politi sokom od narandže.
  5. Poklopiti vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na temperaturi od 200°C.

Napomena

Za užinu možete piti ceđene voćne sokove ili kompote bez šećera.

Večera

Voćna musaka

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak. Preporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.