Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 1
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 1 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 4 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Burritos

Sastojci
- tortilje od pšeničnog brašna
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 sveža paprika
- 1 svež paradajz
- 300-400 g šampinjona
- 1 tikvica
- 2 kašike paradajz sosa
- 2 čena belog luka
- mleveni biber
- malo bosiljka
- maslinovo ulje
- so
Priprema
- Na malo ulja izdinstati usitnjen crni luk, zatim dodati na kockice isečenu tikvicu i papriku.
- Potom dodati paradajz narezan na kockice i šampinjone isečene na listiće.
- Kada povrće omekša dodati 1 dl vode, posoliti, pobiberiti i dinstati još par minuta.
- Nafilovati tortilje pripremljenim filom i zaviti ih u rolnu (kao palačinke).
- Po želji tortilje preliti umakom od paradajz sosa kome je dodat bosiljak i usitnjen beli luk.
- Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na temperaturi od 200°C.
Napomena
Za ručak pojedite dva "burritos" - a.
Za pipremanje ovog recepta umesto navedenog možete koristiti sezonsko povrće po vašoj želji.
Večera
Orijentalni kolačići

Sastojci
- 2 jaja
- 2 šolje ulja
- 2 šolje griza
- 2 kašike sirća
- 1 margarin ili maslac (250 gr)
- 5 šolja šećera
- 6 šolja vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- suvo grožđe (orah, lešnik, badem)
- brašno po potrebi
Priprema
- Margarin (maslac) omekšati i umutiti sa jajima, zatim dodati ulje, griz, sirće, vanilin šećer i prašak za pecivo.
- Dodati brašno po potrebi kako bi se dobilo meko testo. Ostaviti testo u frižideru oko pola sata.
- Od testa praviti kuglice i ređati ih u pleh ostavljajući razmak između.
- U sredinu svake kuglice lagano utisnuti komad suvog grožđa, oraha, lešnika, badema (po želji).
- Peći oko 20 minuta na temperaturi od 200°C. Pečene kolače malo prohladiti pa preliti vrućim sirupom.
- Sirup: Prokuvati vodu i šećer na jakoj vatri, zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da ključa 10 minuta.
- Sačekati da kolači upiju sirup pre posluživanja.
Napomena
Za večeru pojedite par kolača i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većim procentom kakaa.