UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Proteinski dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Preporuka

Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Mesna salata

  • 60 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 400 g govedine
  • 1 šargarepa
  • 1 koren celera
  • 1 koren peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • ulje, so

Priprema

  1. Šargarepu, koren celera i koren peršuna iseći na kolutove, dodati govedinu, naliti vodom i skuvati supu.
  2. Supu začiniti po ukusu biozačinom i biberom. Potom kuvano meso iseći na sitnije komade.
  3. Govedinu staviti u posudu za salatu, umešati usitnjen luk, paradajz i papriku.
  4. Na kaju salati dodati malo ulja i posuti naseckanim peršunovim listom.

Napomena

Za pipremanje mesne salate, osim navedenog povrća, možete koristiti i krastavce, zelenu salatu, rotkvice...

Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba i bistru supu (bez rezanaca) koju ste dobili pripremajući mesnu salatu.

Večera

Mesna salata

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.