UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Proteinski dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Punjene lignje

  • 60 minuta
  • 2 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g očišćenih lignji
  • 150-200 g šampinjona
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • maslinovo ulje
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • biozačin
  • so

Priprema

  1. Na malo ulja prodinstati usitnjeni crni i beli luk, potom umešati pečurke isečene na listiće.
  2. Začiniti biozačinom i biberom i dodati naseckan peršunov list.
  3. Pripremljenim folom puniti lignje koje ste prethodno premazali biozačinom i solju.
  4. Punjene lignje zatvoriti čačkalicom.
  5. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i raporediti punjene lignje.
  6. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na temperaturi od 180°C.

Napomena

Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba i salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja.

Recept poslala: Renata Šuša

Večera

Punjene lignje

Sastojci i priprema

Isti kao za ručak

Napomena

Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.