Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Proteinski dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
"Posna piletina"

Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja tikvica
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- mleveni biber
- biozačin
Priprema
- Pileći file iseći na komade i kratko obariti (oko 5 minuta).
- U istoj vodi u kojoj se barila piletina obariti šargarepu isečenu na kolutove, tako da bude polu kuvana.
- Piletinu začiniti biozačinom i biberom po ukusu. Vatrostalnu posudu obložiti aluminijumskom folijom.
- Na foliju rasporediti piletinu, šargarepu i usitnjen crni luk, papriku i tikvice.
- Dodati kutlaču vode u kojoj se barila piletina i zatvoriti foliju da voda ne curi.
- Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200°C. Pred kraj pečenja odviti foliju da se piletina zapeče.
Napomena
Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba, salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja i 3 dl bistre supe bez rezanaca (npr. supu pripremljenu od kocke za pileću supu).
Večera

"Posna piletina"
Sastojci i priprema
Isti kao za ručak
Napomena
Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.