Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Skrobni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Pečeno povrće

Sastojci
- 1 veća tikvica
- 2 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 šampinjona
- 2 paprike
- 2-3 krompira
- mleveni biber
- peršunov list
- origano
- biozačin
- ulje
Priprema
- Oprati, očistiti i oljuštiti povrće i iseći ga na manje komade. Pečurke iseći na četvrtine.
- U pouljenu vatostalnu posudu staviti usitnjeno povrće i šampinjone, začiniti biozačinom, origanom i biberom.
- Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180°C dok povrće ne omekša.
- Na kraju posuti naseckanim peršunom.
Napomena
Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba i salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja i 3 dl bistre supe bez rezanaca (npr. supu pripremljenu od kocke za povrtnu supu).
Večera

Pečeno povrće
Sastojci i priprema
Isti kao za ručak
Napomena
Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.