Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Proteinski dan
Doručak
Voće
Sastojci
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Mesna salata
Sastojci
- 400 g govedine
- 1 šargarepa
- 1 koren celera
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- 1 paradajz
- mleveni biber
- peršunov list
- ulje
- biozačin (so)
Priprema
- Šargarepu, koren celera i koren peršuna iseći na kolutove, dodati govedinu, naliti vodom i skuvati supu.
- Supu začiniti biozačinom i biberom.
- Kuvanu govedinu iseći na manje komade i staviti u posudu za salatu.
- Zatim dodati paradajz, luk, papriku isečenu na sitnije komade i malo ulja.
- Na kaju salatu posuti naseckanim peršunovim listom.
Napomena
Uz ručak možete pojesti jedno parče integralnog hleba, salatu od raznovrsnog povrća sa maksimalno jednom kašičicom ulja i bistru supu koju ste dobili pripremajući mesnu salatu.
Večera
Mesna salata
Sastojci i priprema
Isti kao za ručak
Napomena
Za večeru jedite istu hranu koju ste pripremili za ručak, ali bez hleba i supe. Peporuka je da porcija bude upola manja u odnosu na porciju koju ste pojeli za ručak.