UN DIJETA RECEPTI

Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.

Smršajte u 3 koraka:

  1. Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
  2. Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
  3. Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe

Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.

UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 1

Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 1 , kojoj je današnji dan proteinski.

Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 4 kojoj je sutrašnji dan proteinski.

VODENI DAN

Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.

Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:

  1. Prva grupa prelazi u četvrtu
  2. Druga grupa prelazi u prvu
  3. Treća grupa prelazi u drugu
  4. Četvrta grupa prelazi u treću

Ugljeno-hidratni dan


Doručak

Voće

Sastojci

Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.

Priprema

  1. U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.

Ručak

Crvena testenina

  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g testenine
  • 1/2 kg paradajza (pelata) ili pirea paradajza
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • bosiljak
  • peršunov list
  • masline (kapari)
  • mleveni biber
  • so

Priprema

  1. Na ulju propržiti naseckan crni luk, zatim dodati usitnjen beli luk.
  2. Umešati zgnječen svež paradajz ili paradaz pelat (pire).
  3. Naliti vodom, posoliti, pobiberiti i dinstati na umerenoj temperaturi još 20 minuta.
  4. Na kraju dinstanja posuti bosiljkom i naseckanim peršunom.
  5. Dobijenu smesu pomešati sa kuvanom i oceđenom testeninom.
  6. Po želji dodati masline ili kapare.

Večera

Krempita

  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

Sastojci za koru:

  • 6 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike vode
  • 5 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Sastojci za fil:

  • 7 dl vode
  • 2 pudinga od vanile
  • 8 kašika šećera
  • 6 belanca
  • 6 kašika šećera

Priprema

  1. U vodu sipati 8 kašika šećera i staviti da proključa.
  2. Pripremiti fil tako što ćete u malo vode razmutiti puding i postepeno sipati u ključalu vodu uz stalno mešanje.
  3. Posebno umutiti 6 belanca , 6 kašika šećera i pomeštati sa vrućim pudingom.
  4. Pomešati sastojke za koru i polovinu testa peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 250°C oko 10 minuta.
  5. Nakon toga rasporediti pripremljen fil na koru a odozgo ostatak testa.
  6. Vratiti u rernu i peći na temperaturi od 250°C, potom smanjiti temperaturu na 150-200°C. Ukupno peći oko 30 minuta.
  7. Kada se krempita ohladi posuti je šećerom u prahu.

Napomena

Za večeru pojedite jednu krempitu i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.